BOUW EEN SCHITTERENDE ONLINE LERENDE ORGANISATIE

EXPERT PROGRAMMA

Half jaar programma voor experts

Veel organisaties voelen de behoefte om de medewerkers niet meer naar buiten te sturen om trainingen te volgen, maar om ze online te laten trainen, binnenshuis. Maar die overgang naar online leren verloopt niet altijd goed, het is veel lastiger dan ze denken en er kan veel mis gaan.


Door alle ontwikkelingen die er plaats vinden zien organisaties de noodzaak in om medewerkers voortdurend te trainen. Maar dat betekent dat ze vaak van het werk weg zijn en dus niet inzetbaar zijn en daarvan zijn de kosten hoog. Trainingen die live plaatsvinden hebben daarnaast hoge kosten vanwege de reis- en verblijfkosten, locatie huur, lunches etc.
De ontwikkelingen gaan snel en dus verandert er steeds iets in de opleidingseisen en daarmee de leerbehoeften. Het traditionele trainen springt niet genoeg in op deze nieuwe vragen. Daarom is het veel effectiever en efficienter om medewerkers op het werk te laten leren via online leren, dus via internet. Het is veel flexibeler en kan beter afgestemd worden op de leerbehoefte in de organisatie. Verder is het ook praktischer: online leren biedt de mogelijkheid om trainingen nog een keer opnieuw te bekijken wanneer iemand afwezig was bijvoorbeeld. En ook is het leerrendement groter en de transfer naar de praktijk beter.
Organisaties willen graag online leren willen implementeren maar ontdekken dat dat niet altijd makkelijk gaat en niet goed loopt en dat er veel valkuilen zijn. Daardoor mislukt die overgang vaak en halen ze er niet genoeg uit.
Wanneer je dit overgangsproces naar online leren laat implementeren en begeleiden door een gecertificeerde expert, trap je niet in de valkuilen die er liggen, maar doe je precies wat nodig is om een zeer goed resultaat te bereiken. Zo voorkom je onnodige kosten en vermijd je fouten. Je bouwt zo moeiteloos aan het worden van een schitterende online lerende organisatie.


IN MAART START HET CERTIFICERINGSTRAJECT VOOR VIRTUAL CLASSROOM EXPERTS.

Een traject waarin deelnemers leren:
• wat Virtual Classrooms zijn, en
• leren hoe ze hiervoor trainingen kunnen ontwerpen,
• hoe je als trainer hierin online trainingen kunt geven
• hoe je als moderator het online trainen kunt ondersteunen
• wat de valkuilen zijn bij het invoeren van online trainingen in VC’s
• hoe je een organisatie klaar maakt voor het online trainen in virtual classrooms
• welke afdelingen en experts je moet aanhaken bij de invoering
• hoe je zo’n implementatie traject kunt aansturen.


Wil je meer weten over dit traject dat in maart start: bel me dan voor meer informatie.

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP