Al jaren riepen we het: later gaan we overwinteren in Spanje of Portugal. Ver weg van al die kou en nattigheid. Toen ik stopte met mijn werkzaamheden als interim-manager en online ondernemer werd, kwam dat later heel snel dichtbij. Want waarom niet nu? Met een laptop en een goede internetverbinding kan ik overal mijn werk doen.

Toen daadwerkelijk bleek dat dat online werken  voor mij echt werkte was de beslissing snel genomen.: deze winter gaan we naar de zon! Laptop mee en twee maanden wonen en werken vanuit Spanje.

Het vinden van een huis in Spanje was niet echt een probleem. Het aanbod van de grote reisorganisaties was peperduur, daar gingen we niet voor.  Wat rondvragen op internet en rondkijken op Airbnb zorgde al snel met een lijstje met voorkeur woningen waarvan ik de eigenaren een mailtje stuurde.  Op internet is heel snel naar boven te halen of je met een betrouwbare verhuurder te maken hebt en binnen een paar weken hadden we een huis naar wens geboekt.
We hadden een aantal keuzes te maken: willen we in een stad zitten, aan de kust, het strand, of in het binnenland.  Wij kozen voor een huis in de bergen met uitzicht op Malaga en de prettige contacten die we via telefoon en mail met de verhuurder hadden maakten dat we vol vertrouwen begonnen met aftellen.
Op 2 januari stapten we in  de auto voor de lange reis naar Spanje en inmiddels zijn we al een dikke week op onze woon-en werkbestemming voor twee maanden.

Een huis op een berg, met een uitzicht op Malaga.  Een paar keer per dag sta ik bij het zwembad en geniet van dit schitterende beeld.