In het kader van tooltips voor (online) trainers deze keer een tool waar ik inmiddels al meer dan een jaar mee werk en waar ik nog steeds ontzettend enthousiast over ben. Wat het is?

Je kunt Trainedon zien als een soort planningstool. Natuurlijk kun je ook excel of word gebruiken om je training uit te schrijven, maar naast dat Trainedon er visueel gewoon heel leuk uit ziet heeft het een aantal mooie mogelijkheden.

Bij het ontwikkelen van Virtual Classroom trainingen werk ik graag samen met co-trainers of moderators en in deze tool kunnen we samenwerken aan een trainingsopzet. Je maakt gebruik van tijdblokken, waarin je kunt zetten wat het onderwerp en de inhoud van je trainingsonderdeel is, en je kunt materialen toevoegen. Je kunt schuiven met de verschillende blokken informatie, net zo lang tot jij tevreden bent.

​Er zijn verschillende prijsmodellen, waar de heren van Trainedon nog wel eens wat mee schuiven, ze zijn continue aan het doorontwikkelen. Ik heb het tot nu toe kunnen doen met de gratis versie. Leuk extra: de bibliotheek met 100 ijsbrekers die ze voor je hebben klaargezet.