ONLINE TRAINEN IS EEN VAK

Steeds meer organisaties en trainers kiezen voor het inzetten van dynamische, interactieve, persoonlijke online trainingen. Als op zichzelf staande training, of als onderdeel van een blended leertraject.

VOOR ONLINE TRAINERS

Als online trainer je trainingen geven zonder files en reistijd, op elke plek ter wereld. Hoe zou dat er uit zien? Stel je voor, een online trainingsruimte waarin je gebruik kunt maken van een whiteboard, een flip-over en meerdere aparte ruimtes. Een trainingsruimte met veel tools voor interactieve trainingen. Jij achter je bureau thuis, of vanuit je adres ergens ver weg in de zon. Je deelnemers achter hun eigen computer in Nederland, of misschien wel internationaal. Is dit de toekomst? Je hoeft hier niet meer op te wachten, het is er al. Met de toename aan mogelijkheden ontstaat er een vraag naar goed opgeleide mensen die een ondersteunende en faciliterende rol willen spelen bij het organiseren en geven van Webinars en Virtual Classroom trainingen.


VOOR ORGANISATIES

Door alle ontwikkelingen die er plaats vinden zien organisaties de noodzaak in om medewerkers voortdurend te trainen. Trainingen die live plaatsvinden hebben vaak te maken met hoge kosten in verband met reistijd, reiskosten, locatiekosten. En vergeet niet de toegenomen file druk. Het is veel effectiever en efficiënter om medewerkers online bij te scholen. Het is flexibeler, en biedt medewerkers de kans om bij ziekte of afwezigheid een trainingen op een ander moment te volgen. Het leerrendement van online trainingen is groot en de transfer naar de praktijk beter.

ONLINE TRAINEN IS EEN VAK MET EEN AANTAL nieuwe, innovatieve beroepen

Online trainen is een vak, met een aantal nieuwe, innovatieve beroepen. Als trainer of docent heb je geleerd om voor een groep te staan. Als online trainer ben je trainer op afstand. Je ziet en hoort je deelnemers niet en moet hele andere vaardigheden aanspreken om je deelnemers 'bij de les' te houden. De trainingsopzet van je face-to-face training voldoet niet meer en je hebt te maken met een aantal technische randvoorwaarden bij het geven van je training.

DE ONLINE TRAINER

Als online trainer weet je als geen ander hoe je in de online trainingsruimte je deelnemers betrokken houdt, hoe je zorgt voor interactie en goede resultaten.

DE VIRTUAL CLASSROOM DESIGNER/ONTWIKKELAAR

Als ontwikkelaar van online classroom trainingen weet jij alles af van online didactiek, van werkvormen en ben je op de hoogte van de mogelijkheden en beperkingen van je online classroom.

DE VIRTUAL CLASSROOM MODERATOR

Als online classroom moderator ben jij de stille kracht achter elke online trainer. Jij bent degene die er voor zorgt dat de online training vlekkeloos verloopt. Jij weet alles over goede voorbereidingen, kunt technische problemen handelen en ondersteunt de trainer tijdens de training als host of co-trainer.

ONLINE TRAINEN IS EEN VAK MET EEN AANTAL nieuwe, innovatieve opleidingen

Met de vraag naar innovatieve, live online trainingen ontstaan nieuwe beroepen en daarbij horende opleidingen en trainingen.

Wil je een afspraak met me maken om samen te kijken welke opleiding het best bij jou past? Pak dan nu de telefoon en bel me op 0648505782

INTERESSE?
NEEM CONTACT OP