WENDBAARHEID IS TE LEREN

Maak je je als directeur, bestuurder, lijn- of programmamanager zorgen over de wendbaarheid en innovatiekracht van je organisatie? Zie je de markt of de context waarin je werkt snel veranderen? Vraag je je af of het medewerkers gaat lukken nieuwe ontwikkelingen bij te benen? Dan heb ik goed nieuws voor je: wendbaarheid is te leren. Zowel door organisaties als door medewerkers.

‘Wendbaarheid’ en ‘wendbaar worden’ is eenvoudig en tegelijkertijd heel ingewikkeld. Zelf – genoeg – zaamheid werkt niet maar we weten allemaal dat dat voor de gemiddelde organisatie en medewerker o zo aantrekkelijk is.

Hoe moet het dan wel? Zie ons onderzoek en neem deel aan onze Facebook Belive.tv uitzendingen. In deze live uitzendingen lichten we dit thema en de (bedrijfskundige en strategische) kansen die we zien graag toe aan de hand van onze praktijkvoorbeelden.

Onze Belive uitzendingen zijn live te volgen via onze facebook pagina.

En lukt het je niet om live aanwezig te zijn, dan kun je na afloop van de sessie de opname op dezelfde pagina terug zien. 

Je kunt dan ook nog steeds je vragen daar stellen en wij zullen daarop reageren. 

Het onderwerp van de Belive uitzending van 3 november, om 13.30 is: zelfsturende teams. 

Wat bieden we nog meer? Alle (incompany-) programma’s maken we op maat.

Wie zijn we? Agnes Zandvliet en ondergetekende besloten enige tijd geleden de krachten te bundelen op het thema ‘wendbaarheid’. In 2004 ontmoetten we elkaar bij SIOO in het programma Essentials in Organisational Change en daarna kruisten onze wegen zeer regelmatig, o.a. recent bij een Mba. Agnes en ondergetekende brengen veel kennis en expertise van het ontwikkelen binnen organisaties, inzetbaarheid en lean samen, ofwel: 1+ 1 = 3

MELD JE HIER AAN VOOR

onze nieuwsbrief