Al jaren droomden we van het runnen van een eigen B&B. Zoals het vaak gaat blijft het bij dergelijke uitdagingen vaak bij dromen, maar onze passie om toch echt die stap te gaan zetten werd steeds groter. Dromen, Durven, Doen was inmiddels onze persoonlijke quote geworden. We hadden al een zeer ondernemend leven achter de rug, dus was de stap om het roer om te gooien en op zoek te gaan naar een geschikt pand, niet zo groot.

In juli 2019 vonden we via Funda een oude dokterspraktijk in hartje Steenwijk. Het rijksmonument had 13 jaar leeggestaan, maar we zagen direct de mogelijkheden. We maakten een afspraak met de makelaar. Toen we net binnen stonden in de prachtige vestibule met glas-in-loodramen, zei de makelaar: “Ik hoop dat ik jullie langer dan 5 minuten binnen kan houden”. Het pand was in de afgelopen 13 jaar namelijk flink achteruitgegaan en er zat geen verwarming in. Ondanks dat het er koud en vochtig was, voelde het huis warm en geborgen. Na de eerste bezichtiging wisten we dat dit rijksmonument genoeg mogelijkheden had, om onze droom werkelijkheid te laten worden. 

We hebben een renovatieplan bij de gemeente ingediend, waarin we al onze wensen hebben aangegeven. De gemeente was gelukkig enthousiast en erg meewerkend, want een leegstaand pand dat verpaupert, is geen visiteplaatje voor je stad. 

Een jaar lang hebben we dag en nacht gewerkt aan de renovatie van ons project. Marja verzamelde moodboards met kleuren en materialen die door het hele huis terug moesten komen. Verbinding maken is belangrijk om rust te creëren. Jaap kluste samen met de aannemer en de installateur aan het opbouwen van de B&B. In de weekenden klusten Marja en Jaap samen. Er werd geschilderd, vloeren gelegd en behang geplakt. 

Er is geen moment geweest dat we spijt hadden, of het bijltje erbij neer wilden leggen. Natuurlijk loop je wel eens tegen dingen aan, maar dat was nooit een reden om op te geven. 

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.