Ik stop er mee!

Keuzes maken om stappen te zetten.

Het nieuwe jaar is zoals elk jaar begonnen met goede voornemens. We gaan iets meer, of juist iets minder doen. Stoppen met roken, minder snoepen, meer bewegen.

Het nieuwe jaar is ook een logisch moment om weer eens goed naar je bedrijf te kijken. Terugkijken, evalueren, en vooruitkijken. Past mijn businessmodel nog steeds bij mij, bij mijn gezinssituatie en bij mijn wensen op dit moment en hoe zit dat over een paar jaar?

Krijg ik nog steeds opdrachten waar ik blij van word, werk ik met de leukste klanten, heb ik voldoende vrije tijd om leuke dingen te doen en verdien ik nog steeds genoeg? Hoe zit het met mijn gezondheid, mijn energie en de factor geluk?

Een nieuw jaar is een logisch moment om keuzes te maken en dat is voor veel mensen lastig.

Want, zeg jij ‘nee’ tegen die klant die je best goed kunt gebruiken maar waar je liever niet voor werkt? Omdat het je geen energie geeft? Omdat het niet goed voelt? Weet je wel, dat buikgevoel waar je zo vaak niet naar luisterde en dat zorgde voor slapeloze nachten en veel gedoe.

Durf jij echt iets achter je te laten, met iets te stoppen waar je in het verleden met je hele ziel en zaligheid veel tijd, geld en energie in hebt gestopt?

Zo zonde van al die tijd en dat geld hoor ik klanten vaak zeggen.

Zo zonde denk ik dan, om dit -denken aan wat iets heeft gekost- een belemmering te laten zijn voor een veel mooiere toekomst.

Ik las deze week de mail van Nanneke met als titel: Ik stop er mee!

Na maanden wikken, wegen, nadenken en voelen heb ik de knoop doorgehakt: ik stop ermee. Niet met mijn bedrijf, maar wel met de weg die ik ingeslagen was.

Nanneke was heel succesvol met wat ze deed

Ze had haar ziel en zaligheid gelegd in het ontwikkelen van succesvolle trainingen op het gebied van copywriting, contentmarketing en storytelling

Maar het voelde niet meer goed.

En dan moet je een knoop doorhakken.

Zonder ballast gaat ze verder met waar nu haar hart ligt.

Zo mooi!

Waar neem jij echt afscheid van dit jaar?