Ruim een jaar na de eerste editie van 50 plus met ambitie is het tijd voor een bericht over de laatste stand van zaken in het “Ik-vertrek-avontuur” van businesscoach en recreatieondernemer Petra Wermink-Vos en haar man Jan. Zijn er vorderingen, tegenvallers, nieuwe plannen of inzichten?

In 2016 hebben we daadwerkelijk contact gehad met het televisieprogramma Ik Vertrek. Want in 2014 hadden we onze geweldige stek in centraal Zweden gekocht met de intentie daar naartoe te emigreren. We wisten alleen nog niet precies wanneer, want we hadden met onze kinderen afgesproken dat we pas definitief zouden verhuizen als zij zover waren dat ze oprecht konden kiezen of ze mee zouden gaan of in Nederland zouden blijven. In 2014 was de jongste 13 jaar.

Daarmee waren we niet echt interessant voor de programmamakers. Het ging allemaal wel heel geleidelijk en we hadden geen vertrekmoment met afscheidsfeest en tranen. We zouden dus geen beroemde televisiepersoonlijkheden worden. 

Afgelopen jaar hebben we erg veel bereikt op Jep’s Place. We weten nog goed dat we in 2014 geen enkele voorziening op het terrein hadden; er was geen riool, geen elektriciteit en geen water. We hadden wel een oude waterbron, waar we op de ouderwetse manier met een emmertje water uit haalden, maar dat water bleek vervuild en konden we niet drinken. We haalden water bij een werkschuur in het dorp 4 km verderop. We vingen regenwater op om onszelf en onze kleding mee te wassen, om de afwas te kunnen doen en om eventueel mee te douchen. Warm water was er alleen als we eerst een vuur opstookten, bijvoorbeeld in het houtfornuis. 

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.