De geheimen van de Blue Zones

IKIGAI een cursus over werkgeluk

MEER BALANS IN WERK EN LEVEN

Ikigai voor zzp'ers

IKIGAI voor meer balans in werk en leven

Heb jij dat ook wel eens?

Van die momenten waarop je gek wordt van alles wat je moet. 

 Je bedrijf, je marketing, al die online trainingen die je wilt volgen, al die experts op social media, je gezin, je leeftijd, je gewicht, sport, en alles wat je denkt te moeten omdat je omgeving dat van je vraagt.

Dat je denkt: waar kom ik in hemelsnaam mijn bed voor uit, waar doe ik dit toch voor en wil ik dit wel? 

Dan is deze gratis e-mail cursus echt iets voor jou! 

Ikigai, een cursus in geluk

Wat is Ikigai?

Ikigai is een Japanse term en betekent zoiets als waar kom jij ‘s ochtend je bed voor uit

Het is een van de geheimen van een lang, vitaal en gezond leven op het Japanse eiland Okinawa en op nog vier andere plekken ter wereld waar verhoudingsgewijs veel mensen ouder worden dan 100. 

In deze cursus leer je meer over Ikigai en over de andere geheimen van de mensen die in die vijf zogenaamde Blue Zones wonen. 

Ik merkte tijdens mijn MBA opleiding bedrijfskunde, dat hier maar weinig aandacht is voor onderwerpen als geluk, lifestyle, gezondheid. 

Terwijl ik van mening ben dat bedrijf en het welzijn van wij, mensen, naadloos met elkaar verbonden moeten zijn. 

Binnen organisaties zie je dat er iets begint te bewegen, maar als zelfstandige zul je zelf je stappen moeten zetten om te zorgen dat jij en je bedrijf in een goede balans zijn

Waarom een cursus over Ikigai?

Het begon in 2017 met mijn persoonlijke interesse in het leven van de mensen in de Blue Zones. Ik las alle boeken van Dan Buettner, de ontdekker van deze gebieden en volgde een cursus bij hem. Ik ontwikkelde een gratis training, Ikigai voor trainers, die door veel mensen werd gevolgd. Begin 2021 deed ik voor mijn studie onderzoek naar de almaar stijgende kosten van onze gezondheid en dat was best confronterend. Die stijgende kosten hebben alles te maken met onze manier van leven. Veel Nederlanders eten te vet, te veel zout, bewegen te weinig en hebben last van stress. Heel anders dus dan die mensen in de Blue Zones. Stel je eens voor dat we daar iets van kunnen leren? 

Doe je mee met de gratis e-mail training?
De training duurt 6 dagen en je kunt op elk moment beginnen. 

dit veld niet invullen s.v.p.

IKIGAI 
EEN ENERGIE-BOOST VOOR MEER BALANS IN WERK EN LEVEN 

Blue zones, wat zijn dat?

Blue Zones zijn plaatsen in o.a. Japan, Costa Rica en Griekenland waar mensen leven op een manier die erg goed voor ze is. Hier is onderzoek naar gedaan. Ik ben me daarin gaan verdiepen en merkte dat ik veel van de bedrijfskundige principes die ik leer tijdens de bedrijfskundige MBA die ik volg kon koppelen aan de gewoontes en gebruiken waarmee die mensen daar in die Blue Zones gezond en vitaal oud worden.

“knowing your sense of purpose is worth up to seven years of extra life expectancy.”

Ikigai, een cursus over geluk

Wat levert deze e-mail cursus over ikigai je op?

Je leert hoe de mensen in die Blue Zones zo gezond en vitaal blijven, hoe je zelf op een eenvoudige manier je deze gewoontes eigen kunt maken en hoe je dat kunt koppelen aan je eigen bedrijf of praktijk. Onderwerpen als beweging en voeding komen aan de orde. De manier waarop deze zeer oude mensen in hun leven met stress om zijn gegaan. De mate waarin communities en tribes een belangrijke rol speelden in hun leven. En niet te vergeten, dat doel in je leven, je Why, dat waarvoor jij je bed uit komt. In Okinawa in Japan noemen ze dat Ikigai, in Griekenland plan de vida.

En natuurlijk ontvang je bedrijfskundige tips om deze gewoonten en gebruiken te koppelen aan je dagelijkse werk.

dit veld niet invullen s.v.p.
DOE MEE EN ONTVANG BIJZONDERE KENNIS EN INZICHTEN WAARMEE JIJ JEZELF EN JE BEDRIJF EEN ENORME BOOST KUNT GEVEN.
Over Ikigai en de Blue Zones