Het verhaal van Marelle en haar partner Jan leest als een ware love story.

Na een ziekmakend conflict bij haar toenmalige werkgever nam Marelle, schrijfster van meer dan 15 boeken, o.a. de succesvolle ‘Vertrek’ thrillerserie, een sabbatical en zegde uiteindelijk haar onderwijsbaan op. Dat was het begin van een heel ander leven. 

Via een onlinedatingsite ontmoette ze haar grote liefde Jan, een man met een droom. Jan wilde graag op een andere manier leven. Hij zag het helemaal voor zich, een plek om zelfvoorzienend te leven, een moestuin zonder gif, en dan koken voor gasten. Marelle wilde haar eigen droom nastreven: leven van het schrijven, en als het even kon haar onderwijs skills gebruiken om anderen bij dit mooie vak te helpen.

In 2015 trokken ze naar Portugal, en kochten binnen een jaar na hun ontmoeting een prachtig huis in het achterland van de Algarve. Ze bouwden een speciaal schrijfhuisje en ontvingen in voor- en naseizoen deelnemers voor schrijftrainingen die Marelle gaf. Die moestuin kwam er, en zo kon Jan de gasten verwennen met zijn kookkunsten met gezonde groenten uit eigen tuin. Bosbranden in de buurt van hun huis hakten er bij Marelle en Jan stevig in. Ze werden geëvacueerd en waakten om de beurt zodat ze op tijd weg zouden kunnen. Na die zinderende zomer bespraken ze een eventueel vertrek. Ze spraken naar elkaar uit dat ze ook graag huis wilden dat makkelijker te bereizen was én waar ze hun eigen schrijfgasten konden onderbrengen. En zo besloten ze in 2019 het huis in Portugal te verkopen. Wel met tranen in hun ogen.

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.