Vijftien was ik en voor de laatste keer met mijn ouders op vakantie. Naar Spanje, vlakbij Barcelona. Mijn toenmalige bestie was mee op reis en samen ontdekten we het Spaanse leven. Toen is het gebeurd… De flits, de vonk tussen Spanje en mij. Als een donderslag in een zonnige hemel. En die is nooit meer weg gegaan. Ik voelde me er thuis, meer dan ik me in Nederland ooit thuis heb gevoeld… Dus toen, 35 jaar geleden, heb ik het besluit genomen dat Spanje op een dag mijn nieuwe thuisland zou zijn.

Sindsdien ben ik ongelooflijk vaak in Spanje geweest, steeds weer op andere plekken. Om te werken, om op vakantie te gaan. Om te voelen wat mijn meest favoriete stukje Spanje is. In 2000 heb ik zelfs een paar maanden vlak boven Barcelona gewoond. Want natuurlijk maak je de definitieve keuze niet van de ene dag op de andere. Ik heb genoeg ‘ik vertrek-horrorverhalen’ gezien, niets voor mij. 

Het kwartje viel

Voordat ik in 2010 mijn bedrijf Power to Blossom oprichtte, heb ik me laten coachen door een Nederlandse coach op Ibiza. Zelf coachte en trainde ik mijn klanten in de beginjaren van mijn bedrijf vanuit mijn eigen praktijkruimte in Eindhoven. En op een dag, ik herinner me dat het in 2013 was, viel het kwartje: ‘dat wat ik in Nederland doe kan ik nog veel beter in Spanje doen. Net als mijn toenmalige coach dat deed’.

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.