“Onbedoeld creëerde ik een programma dat perfect in mijn visie past”

Het bedrijf dat Nanneke van Drunen vandaag de dag heeft, lijkt in bijna niets meer op het bedrijf dat ze in 2010 startte. De doelgroep, het businessmodel en ook zijzelf veranderden. 50plusmet ambitie ging in gesprek met Nanneke over haar ondernemersreis. 

“Tijdens mijn wereldreis in 2008-2009 ontstond het idee om voor mezelf te beginnen. Toen een oud-directeur me na terugkomst zei: ‘Er is maar één optie en dat is dat jij voor jezelf begint’ was het zaadje geplant”, blikt Nanneke terug. “Toch zocht ik een baan. De spaarrekening was door mijn reis geplunderd en ik wilde de tijd nemen om uit te zoeken of ondernemen écht iets voor mij zou zijn.” Nanneke vond een baan die ze na negen weken alweer op heeft gezegd. “Helemaal niets voor mij, maar ik zat er zó niet op mijn plek dat doorgaan geen optie was. Ik kon tijdelijk bij mijn oude werkgever aan de slag om een zwangerschapsverlof op te vangen. Dat gaf mij de tijd om dingen uit te zoeken en voor te bereiden. Op 16 april 2010 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en 1 mei ging ik van start. Dat deed ik met de gedachte: ik probeer het een jaar en als ik er buikpijn van krijg, stop ik ermee. Inmiddels zijn we ruim tien jaar verder”, vertelt Nanneke lachend.

Wat doen anderen?

Nanneke begon haar bedrijf, Nankracht, als projectmanager, communicatieadviseur en tekstschrijver. “Ik deed wat ik om me heen zag: als freelancer je diensten aanbieden. Een niche had ik niet. Ik wilde gewoon leuke projecten doen voor leuke klanten en vooral niet als interimmer aan de slag. Dat leek voor mijn gevoel te veel op een ‘gewone baan’. Die leuke klanten en projecten kwamen. Ook kwamen er klanten die me leegzogen en projecten die niet bij mij pasten. Het was een zoektocht om te ontdekken wie en wat het beste bij mij past.” Nanneke besloot om zich als freelancer op de publieke sector te richten en te focussen op het afnemen van interviews en storytelling. “Dat bleek een goede beslissing te zijn. Ik was veel meer in mijn element en heb supertoffe klussen gedaan.”

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.