Over Karin Hornstra

Ik geniet

Als ik in de winter een paar maanden vanuit Zuid- Spanje werk

Als ik in de zomer met man en boxer Bono in onze camper door Europa reis

Als ik, zoals vandaag, ervoor kan kiezen om met Bono naar het bos te gaan

Vrijheid, werken waar, wanneer, hoe en met wie ik wil, dat is de droom die ik heb laten uitkomen.

 

Ervaring

Jarenlang reisde ik als consultant, interim-manager en trainer door heel Nederland. Mijn opdrachtgevers waren grote verzekeraars, ziekenhuizen en zorginstellingen en mijn opdrachten waren heel divers. In 2012 was ik klaar met de vele uren in de auto, de hotels en de files en begon vanuit het niets een nieuw, online bedrijf waarin ik organisaties en trainers ondersteun bij het ontwikkelen en geven van live online trainingen. De afgelopen jaren heb ik  hier online honderden klanten bij kunnen helpen.

Online bedrijfskundig adviseur

Vijf jaar lang riep ik dat ik geen business-coach wilde zijn, daar zijn er al genoeg van. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ik kreeg steeds vaker ondersteuningsvragen van klanten waarvoor live online trainen niet het meest geschikte businessmodel was. Ik ben met al mijn kennis en ervaring in staat om een klant te helpen een business op te zetten die past bij waar hij of zij gelukkig van wordt. Dat doe ik online, met veel aandacht en persoonlijke ondersteuning.

 

Kennis (delen)

Bedrijfskunde is mijn passie, op 22 november 2018 ontvang ik mijn bul, als beloning voor het afronden van  een bedrijfskundige MBA. Het bedrijfskundig onderzoek had als titel: “Heeft live online trainen in virtual classrooms een toekomst?” Een onderzoek binnen de opleidingsbranche met resultaten waar mijn klanten ook iets aan hebben. Jaarlijks volg ik opleidingen en trainingen waarmee ik mijn klanten vooruit kan helpen. Afgelopen winter was dat de AltMBA, het leiderschapstraject  van Seth Godin. Waar ik altijd riep dat ik niet van de ‘sales’ was, leerde ik daar dat ik er ongemerkt toch wel heel veel vanaf weet. En dat weten mijn klanten wel te waarderen. 

Ondernemer

Ik groeide op in een ondernemersgezin met een niet lullen maar poetsen mentaliteit. Trouwde met een ondernemer en ook onze kinderen hebben een eigen bedrijf. Het zit blijkbaar in de genen. De afgelopen 25 jaar had ik meerdere succesvolle bedrijven in uiteenlopende sectoren.

 

En verder?

Ik woon samen met mijn man in een klein dorp, 80 inwoners,  op de grens van Friesland en Overijssel. Ik kijk uit op weilanden en natuurgebied de Catspolder. Ik ben graag buiten, kweek in de zomer zelf groente en kruiden en wandel graag met de hond. Je mag me wakker maken voor een serie als The Bridge, Beck, Wallander en zelfs de oude Morse. Mijn boekenkast is gevuld met managementboeken, van de klassiekers tot Theory U, opleiden en  online trainen, Businessmodellen en veel thrillers. Ik lees minstens één boek per week, deels via Kobo en de app van de bibliotheek.

Is er verder nog iets wat je van me wilt weten?