U kent vast het programma “Het roer om” of “Ik vertrek”, bij ons was het eigenlijk beiden. Wij zijn geboren en getogen in Amstelveen. Anko is een redelijk bekende fotograaf van o.a. de Telegraaf (hij is met het Koninklijk Huis de hele wereld over geweest), Inge is verpleegkundige in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. En dochter Eva is eigenlijk de enige met horeca-ervaring. Zij was ook al twee jaar weg uit Amstelveen, omdat zij in Emmen aan de Hogeschool Stenden Hotelmanagement studeerde. Vanaf ons huwelijk in 1985 hebben wij het regelmatig gehad over het hebben van een klein hotel of B&B, maar zoals zo vaak, er komt van alles tussen. Toch bleef het altijd wel ergens weer terugkomen, zeker toen Eva haar studie begon en het vaak had over een eigen bedrijf. In 2020 speelde het allemaal toch weer op, en keken wij op internet naar een geschikte onderneming om over te nemen. In de zomer kwam Inge op Funda De Smederij tegen. Na uitgebreid foto’s te hebben bekeken, zijn Inge en Eva een weekendje Steenwijk gaan ontdekken. Hier hoorde natuurlijk ook koffiedrinken in de Smederij bij, dit was gelijk het moment om eens goed rond te kijken.

Vanaf het moment dat we het pand binnenstapten waren we enthousiast. Maar nu moesten we Anko nog mee zien te krijgen. Bij Anko werd de spanning al snel overwonnen door enthousiasme en vanaf daarna ging het eigenlijk heel snel. Onderhandelen, huis verkopen in Amstelveen en plannen maken. Vooral het vertellen aan familie, vrienden en alle bekenden in Amstelveen leverde veel leuke reacties op. 

Eindelijk was het dan zover: 1 september 2020, de datum die rood gedrukt op de kalender stond!  Alles in Amstelveen achter ons laten om in Steenwijk een nieuw leven te beginnen als horecaondernemers.  De langverwachte droom was werkelijkheid geworden. Eindelijk hadden wij dus een hotel, maar ook een winkel en een espressobar (iedereen is welkom in de zaak of op het terras voor een heerlijk kopje koffie/thee of anderszins). 

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.