“Dan draaien we het toch om?”
Als het mij nu niet lukt om een nieuw huis te vinden dan ga ik toch eerst mijn eigen huis verkopen?

Al een tijdje dromen wij ervan om kleiner te wonen. Met uitzicht. Dichtbij de natuur. Wij zijn niet de enigen. Alle geschikte huizen die tot nu toe voorbij kwamen gingen aan onze neus voorbij. Of eigenlijk nog erger: bezichtigen lukt niet eens want als ik eindelijk de makelaar aan de lijn krijg zitten ze al volgeboekt. Op mijn gesputter “maar we komen van ver en werken allebei nog” reageert de makelaar zuinigjes met de opmerking dat alle bezichtigers van ver komen en nog werken. ‘Misschien dan ook allemaal vijftigers?’ vraag ik voorzichtig. Het antwoord is een korte ‘ja’.

‘Voorsorteren’ heet dat. Van de mannen van buro50 leerde ik dat voorsorteren een van de 20 silvertrends is. Vijftigers willen nu al voorsorteren op de woningmarkt en niet wachten tot ze 70 of 80 zijn. Dat is dan trend nummer 6 waar ik aan meedoen: ik was al een silver dater, een greypreneur, een re-adventurer, een flat ager en een ageless atlete. En nu dan tegen wil en dank een voorsorteerder.

De makelaar vindt dat ik een heel leuk huis heb. Heel groot en sfeervol. En al die plekken om te spelen en te werken! Hij denkt aan een samengesteld gezin.

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.