Vrijheid, ambitie en succes voor vijftig plussers

Wil jij dat bedrijf waar je altijd van droomde?

Je bent opleider, trainer of consultant en bent de magische 50 gepasseerd. Je hebt al een langere carrière achter de rug als zelfstandig ondernemer. En je vraagt je net zoals veel leeftijdgenoten af hoe jij de komende 10, 18 of zelfs 20 jaar van je leven gaat vullen.

Herken jij dat gevoel van urgentie dat veel van mijn klanten hebben? 

En die terugkerende vraag: als ik dit wil doen moet ik het nu doen en niet wachten tot later

Stel je voor:

Een chateau in Frankrijk, een off grid recreatiebedrijf in Zweden, met een camper door Europa reizen, vrijheid, waarbij je nog steeds mogelijkheden hebt om geld te verdienen met jouw expertise.

Nog een keer dat hele bijzondere programma ontwikkelen, waarbij je meer impact hebt bij organisaties

Al die expertise die je in jaren hebt opgebouwd omzetten naar een online aanbod.

Loskomen van al die uren in de auto, en meer vrije tijd voor leuke dingen hebben.

Je bedrijf beëindigen, maar dan wel zo dat je nog steeds wat omzet binnenkomt. 

Blijf je zo doorgaan als je altijd deed?

Of wil je samen met mij verkennen of het ook anders kan.

Dan vertel ik je wat voor mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf.

Lees hieronder verder over het splinternieuwe GROEPSPROGRAMMA voor 50 plussers dat op 19 februari 2020 start.

Heb je het magazine DE kunst van LATER al gelezen? Met inspiratieverhalen van vijftigers die het roer omgooiden.

SAMENVATTING VAN HET PROGRAMMA

 • Een keer per maand een één op één business coach-call
 • Maandelijks een module met lessen en opdrachten
 • Je krijgt toegang tot alle bonusmodules
 • Twee keer per maand deelname aan de groeps-meetup
 • Inspiratiesessies over onderwerpen uit het programma
 • De VIP communitie waar je tussendoor je vragen kunt stellen
 • Je krijgt een ticket voor het Businessmodel Event van  24 april

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA?

 • Je bent opleider, trainer of consultant van 50 plus
 • Je hebt zo’n droom en wilt het roer omgooien in 2020, of een plan maken voor iets later
 • Je kiest bewust voor deelname aan een groepsprogramma
 • Je kunt in je agenda een half jaar een aantal uren per week  vrijmaken voor dit programma 
 • Je hebt er zin in! 

 AMBITIE EN VRIJHEID

VOOR 50 PLUSSERS 

Half jaar groeps-programma speciaal voor succesvolle opleiders, trainers, consultants en interim-managers

die het roer om willen gooien, hun droom waar willen maken en een nieuwe business willen ontwikkelen op basis van hun expertise. 

 

Dit splinternieuwe programma start op 19 februari 2020 met een digitale meetup vanuit Malaga en jij kunt daar online of live bij zijn. 

DE BASIS VAN HET PROGRAMMA

DIT IS WAT JE KRIJGT 

Toegang online modules en lessen

Je krijgt een jaar lang toegang tot de online leeromgeving met modules en lessen. In de twee wekelijke coach calls spreken we samen af welke modules en lessen jij op welk moment nodig hebt.

 

Online Coach Calls

Een half jaar lang plan je twee keer per maand een één op éen coach call in waarin we samen de stappen voor de komende twee weken bespreken en belemmeringen bij de kop pakken.

Meetups Groep

Elke vrijdag stuur je me een mail met je voortgang, je planning voor de komende week, en je belemmeringen. Hierdoor zit ik dicht op de bal en kan ik je snel verder helpen.

 

Je krijgt zes maanden lang elke maand toegang tot een van onderstaande modules met praktische lessen en opdrachten. Je houdt een jaar lang toegang tot deze modules. 

 

Een half jaar lang plan je een keer per maand een één op éen coach call in waarin we je persoonlijke vraagstukken bespreken en belemmeringen bij de kop pakken.

Twee keer per maand kun je deelnemen aan een digitale groeps-meetup waarin kennis, ervaringen en voorbeelden worden gedeeld en je je vragen kunt stellen. Deze bijeenkomsten vinden plaats in een virtual classroom.  

 

Een programma zonder overbodige ballast, met veel persoonlijke ondersteuning voor lange termijn succes 

ELKE MAAND EEN MODULE  

Blauwdruk kennis, vaardigheden en missie

Een blauwdruk van al jouw kennis, vaardigheden en ervaring en je mission statement, op basis waarvan je verder kunt om een nieuw businessmodel te ontwikkelen. Je eigen mission statement met alle zaken die voor jou belangrijk zijn.

 

Ontwikkelen van een businessmodel

Een businessmodel dat past bij jouw kennis, vaardigheden en bij je mission statement. Het businessmodel is het fundament van je bedrijf. En het verdien- of winstmodel is de manier waarmee je geld met je expertise gaat verdienen.

Testen van een businessmodel

Tijd en geld verspillen, aan dode paarden trekken? Daar houdt niemand van. In deze module leer je de snelste manier om uit te testen of jouw verdienmodel levensvatbaar gaat zijn.

 

In deze module maken we een blauwdruk van al jouw kennis, vaardigheden en ervaring en je gaat omschrijven waar jouw nieuwe business aan moet voldoen. Minder reizen, minder uren werken, vanuit het buitenland werken? Hier gaan we de basis leggen voor een bedrijf waar jij gelukkig van wordt.

 

In deze module ontwikkelen we een businessmodel dat past bij jouw kennis, vaardigheden en bij de eisen die jij in de vorige module hebt gesteld aan je bedrijf. Het businessmodel is het fundament van je bedrijf. En het verdien- of winstmodel is de manier waarmee je geld met je expertise gaat verdienen.
Is jouw droom levensvatbaar? Tijd en geld verspillen, aan dode paarden trekken? Daar houdt niemand van. In deze module ga je testen of jouw verdienmodel, je nieuwe business levensvatbaar gaat zijn.

 

Implementeren van je nieuwe businessmodel

Na het testen, en constateren dat je met je nieuwe dienst een strategische fit met je doelgroep hebt, ga je aan de slag. Je gaat je nieuwe dienst klaar maken voor verkoop.

 

Marketing

Wat is voor jou de beste manier om je diensten in de markt te zetten? Welke netwerken zet je in? En welke social media kanalen? En hoe voorkom je dat je continu bezig bent je met marketing.

Sales

Je leert in deze module volgens een wetenschappelijk bewezen methodiek hoe je programma kunt verkopen. Je maakt een verkoopscript wat we gaan testen. De kans is groot dat je op dit moment je eerste nieuwe dienst al verkocht hebt.

 

Na het testen, en constateren dat je met je nieuwe dienst een strategische fit met je doelgroep hebt, ga je je nieuwe dienst klaar maken voor verkoop. Dit kan het moment zijn dat je binnen je bedrijf processen moet aanpassen en keuzes moet maken voor bijvoorbeeld een leeromgeving, virtual classroom of andere tools.

 

Wat is voor jou de beste manier om je diensten in de markt te zetten? Welke netwerken zet je in? En welke social media kanalen? En hoe voorkom je dat je continu bezig bent je met marketing.
Je leert in deze module volgens een wetenschappelijk bewezen methodiek hoe je programma kunt verkopen. Je maakt een verkoopscript wat we gaan testen. De kans is groot dat je op dit moment je eerste nieuwe dienst al verkocht hebt.

 

HET EERSTE BUSINESS COACHING GROEPSPROGRAMMA VOOR 50 PLUSSERS.

VOOR DEZE EERSTE VIP EDITIE VAN DIT BIJZONDERE GROEPSPROGRAMMA BETAAL JE TOT EN MET 15 JANUARI GEEN €5997, GEEN €2997, MAAR 997 EURO. 

 MAAR WACHT EVEN, WANT ER IS NOG MEER…

Dit programma is tot stand gekomen na vele gesprekken met vijftigplussers die het roer om willen gooien. Op basis van deze gesprekken zijn er onderdelen toegevoegd aan dit programma. Dit programma is niet statisch, en kan gedurende de looptijd aan de hand van wensen en behoeftes van deelnemers aangevuld worden met nieuwe modules of expert webinars. 

TOOLS EN ONDERSTEUNING

Ontwikkelen online training

Hoe ontwikkel je op de snelst mogelijke manier een online training? Of een jaarprogramma met meer impact?  In deze module leer je dat. En natuurlijk adviseer ik je ook in deze fase. Door mee te kijken, een eerste module te beoordelen of het inlog-proces voor nieuwe deelnemers voor je uit te testen.

 

Tooladvies op maat

Er zijn ontzettend veel tools op het gebied van e-learning, nieuwsbrieven, webinars en videoconference. Welke passen bij jou en bij je verdien-model? Je krijgt een advies op maat.

VA advies

Een VA (virtual assistent) waar je gelukkig van wordt. In deze module leer je wat een VA voor je kan doen, of je een VA nodig hebt en wat de beste manier is om een keuze te maken voor een VA. Ik heb een database met goede VA’s en deel deze met je. 

 

In deze module leer je hoe je op de snelst mogelijke manier een online training, een groepsprogramma of een jaarprogramma met meer impact kunt ontwikkelen.

 

Er zijn ontzettend veel tools op het gebied van e-learning, nieuwsbrieven, webinars en videoconference. Welke passen bij jou en bij je verdien-model? Je plan een afspraak met me in en krijgt een persoonlijk advies op maat.

Een VA (virtual assistent) waar je gelukkig van wordt. In deze module leer je wat een VA voor je kan doen, of je een VA nodig hebt en wat de beste manier is om een keuze te maken voor een VA.

 

BUSINESS-MINDSET

Gewoontes

Je hebt waarschijnlijk binnen je bedrijf vanzelfsprekende gewoontes aangeleerd. Gewoontes die soms niet meer passen bij de nieuwe manier waarop jij verder gaat met je bedrijf en je leven. Deze module gaat over gewoontes, en hoe je er vanaf komt.

 

Maken van keuzes

Het maken van keuzes, hier worstelen veel van mijn klanten mee. In deze module krijg je handvaten voor het maken van de beste keuzes.

Je innerlijke criticus de baas

Ken jij dat kleine stemmetje, die innerlijke criticus, soms gevoed door je omgeving? Kan ik dit wel? In deze module leer je hoe je je innerlijke criticus de baas wordt.

 

Je hebt waarschijnlijk binnen je bedrijf vanzelfsprekende gewoontes aangeleerd. Gewoontes die soms niet meer passen bij de nieuwe manier waarop jij verder gaat met je bedrijf en je leven. Deze module gaat over gewoontes, en hoe je er vanaf komt.

 

Keuzes maken, beslissingen nemen, wie vindt dat niet lastig? Leiden goede keuzes altijd tot goede resultaten? Wat doe je als je al zoveel hebt geïnvesteerd? Deze module gaat over het maken van keuzes, het doorhakken van knopen, en over bijvoorbeeld sunk costs.
Ken jij dat kleine stemmetje, die innerlijke criticus, soms gevoed door je omgeving? Kan ik dit wel? Dat stemmetje dat allemaal argumenten aanvoert om je te weerhouden die verandering aan te gaan. In deze module leer je leven met die innerlijke criticus, zonder dat deze je blijft dwarsbomen bij je plannen.

 

Inspiratie bonussen

BUSINESSMODEL EVENT

Jij ontvangt een ticket voor het Businessmodel Event op 24 april 2020 in de bossen bij Steenwijk. Je maakt hier live kennis met de andere deelnemers van het programma.  

HAPPINESS

In de zogenaamde Blue Zones, een aantal plekken op de wereld, worden mensen gelukkig en vitaal erg oud. Deze module gaat over de factor happiness in je bedrijf en je leven.

LIVE ONLINE INSPIRATIE SESSIES

Maandelijks kun je meedoen met live online inspiratie sessies over onderwerpen uit het programma. Voor die bijeenkomsten hoef je de deur niet uit, je doet mee vanachter je eigen computer of ipad.

 VIP COMMUNITIE

Je krijgt toegang tot de besloten communitie waarin je je vragen kunt stellen, resultaten kunt delen, en feedback kunt krijgen. Je hebt de mogelijkheid om in groepjes of met een business-buddy te werken waarbij je een eigen groepsruimte krijgt. 

‘Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd hebt gekregen.’

Einstein

Veel gestelde vragen over het programma…

Hoeveel tijd moet ik reserveren voor dit programma?

Ga uit van 3-4 uur per week, afhankelijk van de module waar je mee bezig bent. Je bent tijdens deze uren aan het werk voor je bedrijf. 

Ik zie veel staan over online werken en online trainen maar heb een hele andere droom

Neem even contact met me op, dan maken we een afspraak en kijken samen of dit programma iets voor je is. 

Ik ben nog geen vijftig, maar wil wel graag meedoen, mag dat?

Als het programma je aanspreekt? Dan ben je van harte welkom! 

Hoe zit het met vakanties?

Goede vraag! Natuurlijk zijn er periodes waarin je wat minder aan je nieuwe business kunt werken, terwijl aan de andere kant een vakantieperiode ook kan zorgen voor juist wat extra tijd. Mijn programma’s hebben altijd een uitloop om afwezigheid tijdens ziekte of vakantie op te vangen. Daar maken we samen afspraken over. 

Van welke tools maken we gebruik?

We maken gebruik van Adobe Connect voor de Meetups en de inspiratiesessies. De coach call doen we via Skype of telefoon, en de leeromgeving waar de modules en de communitie in staan is Huddle. 

En hoe zit het met de startup in Zuid Spanje?

We beginnen op woensdag 19 februari om 11 uur met een digitale meeting vanuit Malaga. Jij kunt daar natuurlijk online bij zijn. Je kunt natuurlijk ook een ticket boeken naar Malaga en hierbij aanwezig zijn. Ik stuur op tijd de gegevens van de plek waar ik online ga. 

Karin Hornstra

Van interim-manager naar bedrijfskundig levenscoach 

Ik had jarenlang een recreatiebedrijf, werkte daarna als manager bij Achmea, heb meer dan 25 jaar ervaring als (online) ondernemer, als online opleider, en als bedrijfskundig adviseur. Na een carrière als interim-manager bij verzekeraars, ziekenhuizen en zorginstellingen gooide ik in 2013 gefrustreerd door de vele kilometers reizen, marktplaatsen voor zzpers en inkoopafdelingen het roer nogmaals om. Ik specialiseerde me in business-en verdienmodellen voor opleiders, trainers en consultants. Ik werk alleen nog maar online. Mijn auto hebben we verkocht en reizen doe ik alleen nog maar als we in de winter een aantal maanden naar Zuid-Spanje gaan, of in de zomer met camper en boxer Bono rondtrekkend door Europa. Ik heb mijn dromen waargemaakt en help je graag met die van jou!