VRIJWILLIGERSWERK

Vroeger was vrijwilligerswerk iets voor na je pensioen. Dan zou je gaan helpen in het bejaardentehuis of je als chauffeur verdienstelijk maken. Maar vrijwilligerswerk heeft echt een andere betekenis gekregen en juist jonge generaties geven daar invulling aan.

Ook ik behoor tot die oudere generatie, maar voor mij was maatschappelijke betrokkenheid al vroeg een reden om me vrijwillig in te zetten voor anderen. Zodoende kon ik bijdragen aan een betere samenleving, zowel in Nederland als internationaal. Ik ben nog steeds betrokken bij een NGO in India waar ik een aantal keren heb gewerkt. Het verrichten van vrijwilligerswerk in een andere cultuur geeft een enorme boost aan je ontwikkeling, daar kan geen cursus of opleiding in Nederland tegenop!

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.

gerelateerde artikelen

RESIDENCE DE EESE

‘Hoe een agrarisch ondernemer een vakantiepark aan zijn broek kreeg’  In maart 2011 kwam het vakantiepark Residence De Eese in handen van agrarisch ondernemer Henk…

ELSKE DOETS

Elske Doets, 49, sinds 20 jaar directeur van Doets reizen, zakenvrouw van het jaar in 2017 en initiatiefnemer van de Young Lady Business Academy. En…