Zoals jij het doet wil ik het ook

(2) Na een heerlijke avond in Malaga vandaag, 7 september, deel 2 van mijn verhaal.

Ik hoor het collega’s en klanten vaak zeggen: zoals jij het doet wil ik het ook!

Bijna 10 jaar geleden besloot ik om te stoppen met interim-opdrachten in de zorgsector. Ik werd er niet meer blij van en het vele reizen deed me geen goed.

Met een leuke financiële buffer op de bank gaf ik mezelf een jaar de tijd om uit te zoeken wat ik zou gaan doen.

Het was een jaar waarin ik veel leerde.

De ‘marketingopleiding’ die ik dacht te volgen bleek een ‘event’ te zijn met veel sprekers. Oké!
Ik maakte kennis met webinars, leerde hoe ik een online leeromgeving kon bouwen, mijn website kon bijwerken en mijn vocabulaire was uitgebreid met termen als wordpress, SEO, listbuilding, funnels, ads, lanceringen, affiliates en noem ze maar op.  

Ik zag brood in webinars, maar dan niet voor sales, want daar kreeg ik de kriebels van, maar als middel om kennis over te dragen. Na wat trainingen en opleidingen ging ik van start en de eerste ‘lancering’ van mijn online groepsprogramma was succesvol.

Doordat ik alleen nog maar online werkte besloten we om de winters in Spanje door te brengen. Iets wat voor veel later op ons verlanglijstje stond, maar we hoefden daar niet meer op te wachten.

Familie en vrienden dachten dat we daar een lange vakantie hadden. Dat geldt zeker voor manlief, maar ik werkte gewoon door.

Ik kreeg van klanten de vraag of ik ze kon helpen met hun business en dat sloot mooi aan bij het behalen van mijn MBA in 2018. Bedrijfskunde is mijn passie.

Net zoals veel van mijn collega’s was ik constant bezig mezelf door te ontwikkelen. Ik ontdekte dat een online business voor de meeste zzpers bestaat uit 75% marketing, en dat betekent dat je gewoon moet zorgen dat je daar supergoed in wordt. En daar werkte ik hard aan.

Ik maakte keuzes, werk niet met iedereen, zeg vaak nee, en dat maakt dat ik de meest leuke, inspirerende klanten heb.

Ik had het allemaal goed voor elkaar toch?

Tot er op mijn 58e wat dingen begonnen te knellen en ik in actie moest komen.
Daarover morgen meer in deel 3 van mijn verhaal.

gerelateerde artikelen