Mijn kinderen werden geboren in een tijd, dat er alleen in Amsterdam 1 crèche was. Dus de consequentie was dat veel moeders nog thuis waren voor hun kinderen. Dat gold ook voor mij. Ik was er voor de kinderen. Af en toe vloog ik tegen de muren op, er was voor mij bijna geen buitenwereld. Totdat mijn kinderen 12-13 jaar waren.

Toen was het welletjes, ik was altijd wel al creatief en ik wilde weten wat ik nog meer in huis had. Ik ging naar de kunstacademie en daarna deed ik de docentenopleiding. Eigenlijk zat ik op de docentenopleiding om nog veel meer techniek te leren, niet om docent te worden, o nee, afschuwelijk vond ik dat.

Totdat ik een superwoman tegenkwam, die zei: Marian je moet voor het papiertje gaan, want je kunt echt lesgeven. Je bent ervoor geboren. 

Wil je verder lezen, geef je op voor het gratis magazine vol met leuke artikelen over verdienmodellen en avonturen van ondernemers.

dit veld niet invullen s.v.p.