Blanes in de winter

Sinds 2013, het jaar waarin ik het roer omgooide en ging werken als online bedrijfskundige/ business-coach is het voor mij mogelijk om in de winter met een camper door Spanje te trekken en van daaruit mijn werk te doen.

Als we op reis zijn houden we niet van plannen en bepalen gedurende de dag waar we naar toe gaan. Dat levert regelmatig bijzondere plaatsen en ervaringen op.

We kochten deze camper in maart 2021, nadat we jaren met een omgebouwde Mercedes Vito naar Spanje reden.

Onze eerste kennismaking met Blanes was een paar jaar geleden, tussen kerst en oud-en nieuw, een tussenstop onderweg naar ons gehuurde huis in de buurt van Malaga. We reden toen nog in onze omgebouwde Mercedes Vito met weinig ruimte en koken in de winter was geen optie.

In deze periode zijn niet veel campings open in Noord-Spanje en we kwamen terecht bij camping Blanes. Een prima plek voor een overnachting vlak bij het strand.

Op zoek naar een plek waar we iets konden eten en drinken, en dat viel niet mee. Uiteindelijk vonden we een cafeetje waar we iets konden drinken, binnen gelukkig, met boxer Bono, want het was die winter koud in Noord-Spanje. Na een biertje en wat pinda’s sloten we de dag af met het laatste stukje brood dat we mee namen vanuit huis.

We werden niet erg gelukkig van Blanes, de straten lagen vol hondenpoep en de omgeving van de camping zag er enigszins verwaarloosd uit.

De volgende dag reden we snel verder richting het zonnige Zuiden.

Dit jaar reden we na twee overnachtingen in Frankrijk op nieuwjaardag Spanje binnen.

We hadden als bestemming voor de eerste nacht in Spanje Tossa de Mar bedacht, maar door wegomleidingen op zoek naar een benzinestation kwamen we toch weer in Blanes terecht.

Het was wat minder donker, de zon kwam erdoor, en we besloten Blanes een tweede kans te geven. We boekten twee nachten. Deze keer hadden we geen doel, geen huis dat we gehuurd hadden, dus rustig aan.

We wandelden de zondag na nieuwjaar naar het centrum van Blanes en daar vonden we wat we een paar jaar geleden zochten. Restaurants en terrasjes aan zee. Het was druk, veel spanjaarden, gezinnen die bij elkaar kwamen.

We liepen door het oude centrum van Blanes en genoten daar van de vele steegjes en doorkijkjes.

Blanes is in de winter een prima plek als tussenstop voor je reis naar het zuiden. Als de zon schijnt kun je je best een paar dagen vermaken maar ik zou hier zelf niet in de winter langere tijd willen staan.

Tips

Hou er rekening mee dat het even duurt voordat je na de grens Frankrijk/ Spanje een benzinestation tegenkomt.

Ik heb al twee jaar geen cash geld meer bij me, in Spanje kun je maar beter wel wat achter de hand houden voor campings en terrasjes waar ze geen pin accepteren.

Overnachtingen in Frankrijk

Aire de camping cars Toul

Mooie plek, loopafstand van de stad.

7 euro met stroom,cash in automaat

Vignerons du Castelas

Rochefort-du-Gard

Gratis plek zonder faciliteiten vlak bij een wijnboer.

Overnachting in Spanje

Camping Blanes

Prima camping, schoon, er loopt de hele dag iemand rond bij de douches en toiletten om te poetsen. Er is een winkel, broodjes etc.

Prijs, op de site staat 19,32, we betaalden wat minder.

Cash betalen. Wifi kost 3 euro per dag en zou ik je niet aanraden om te doen. Slechte verbinding

Online werken in de zon

Wil jij je bedrijf ook zo inrichten dat je meer kunt genieten en vanuit het buitenland kunt werken?

Ik kan je daarbij helpen, bijvoorbeeld met de Kickstart Bedrijfskunde of een advies-en coachingtraject.